Aromatik Yeşillik Tuzları

  • Görüntüleme
    17

Malzemeler:

  • Kaya tuzu
  • Seçtiğiniz taze yeşillikler ve baharatlar (örneğin: maydanoz, dereotu, sarımsak, fesleğen, reyhan, kekik, zeytin otu, biberiye, kuzu kulağı, portakal kabuğu)

Yapılışı:

  1. Yeşillikleri hazırlayın: Bahçeden veya marketten aldığınız taze yeşillikleri iyice yıkayın ve fazla suyunu süzün.
  2. Karışımı oluşturun: Seçtiğiniz yeşillikleri kaya tuzu ile birlikte Blender’da çekin. Ben Defya’nın Personel Blender‘ını Kullandım.
  3. Kuruma işlemi: Karışımı ince bir tabaka halinde tepsiye yayın. Wartmann sebze meyve kurutucusunda düşük ısıda tamamen kuruyana kadar bekletin.
  4. Son dokunuş: Kuruyan karışımı tekrar blender’dan geçirerek sofra tuzu inceliğine getirin.

Kullanım Önerileri:
🌿🍋 Kuzu kulağı & limon – Salatalar için
🌿🧄 Maydanoz, dereotu & sarımsak – Çorbalar ve yemekler için
🌿🧄 Fesleğen & sarımsak – Makarnalar için
🌿🫒 Portakal aromalı kekik, zeytin otu & biberiye – Etler için
🌿💜 Reyhan – Köfteler için

Lezzetli ve sağlıklı aromatik tuzlarınız hazır! 💚

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir