- 12 Mart 2025
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Tohumdan Filize
- Zorluk: Kolay

- Görüntüleme17
Malzemeler:
- Kaya tuzu
- Seçtiğiniz taze yeşillikler ve baharatlar (örneğin: maydanoz, dereotu, sarımsak, fesleğen, reyhan, kekik, zeytin otu, biberiye, kuzu kulağı, portakal kabuğu)
Yapılışı:
- Yeşillikleri hazırlayın: Bahçeden veya marketten aldığınız taze yeşillikleri iyice yıkayın ve fazla suyunu süzün.
- Karışımı oluşturun: Seçtiğiniz yeşillikleri kaya tuzu ile birlikte Blender’da çekin. Ben Defya’nın Personel Blender‘ını Kullandım.
- Kuruma işlemi: Karışımı ince bir tabaka halinde tepsiye yayın. Wartmann sebze meyve kurutucusunda düşük ısıda tamamen kuruyana kadar bekletin.
- Son dokunuş: Kuruyan karışımı tekrar blender’dan geçirerek sofra tuzu inceliğine getirin.
Kullanım Önerileri:
🌿🍋 Kuzu kulağı & limon – Salatalar için
🌿🧄 Maydanoz, dereotu & sarımsak – Çorbalar ve yemekler için
🌿🧄 Fesleğen & sarımsak – Makarnalar için
🌿🫒 Portakal aromalı kekik, zeytin otu & biberiye – Etler için
🌿💜 Reyhan – Köfteler için
Lezzetli ve sağlıklı aromatik tuzlarınız hazır! 💚
Yorum Yap